Onze duikopleidingen

Discover Scuba Diving

Als je wilt weten hoe het is, onder water adem te halen, maar je bent er nog niet zeker van of je een duikbrevet  wilt halen, dan is Discover Scuba Diving precies wat voor jou!

In een ochtend of middag leggen we je de basics uit over je duikuitrusting en een aantal basisregels over het duiken, en dan gaan we de zee in! Je gaat niet heel diep en je duikt één op één met je duikinstructeur. Dit geeft je de kans om de indrukwekkende onderwaterwereld  van Koh Tao te bewonderen.

Na je Discover Scuba Diving kun je er altijd voor kiezen om door te gaan en je open water brevet te halen.

Vraag aan

Open Water duikbrevet

Deze training bestaat uit drie onderdelen en neemt ongeveer drie dagen in beslag.

Na een korte introductie start je met zelfstudie met behulp van boek en/of dvd zodat je de basisbeginselen van het duiken kent. Je instructeur loopt alle informatie met je door en checkt of je nog vragen hebt.
Vervolgens breng je een dagdeel in het zwembad door, waar je alles leert over je duikuitrusting, duiken met perslucht en ademen onder water. In het zwembad oefenen we een aantal vaardigheden.

Tenslotte nemen we je mee naar zee, waar je op twee achtereenvolgende dagen vier keer een duik maakt. Wanneer je deze duiken hebt afgerond en alle vaardigheden onder de knie hebt die bij het Open Water brevet horen, ben je een gecertificeerd duiker! Met je brevet mag je overal ter wereld duiken, tot een diepte van 18 meter.

Vraag aan

Open Water Advanced

Met deze training mag je beginnen meteen nadat je het Open Water brevet hebt gehaald!

Je vergroot je ervaring en je zelfvertrouwen en bovendien kun je voor een belangrijk deel zelf kiezen welke onderdelen je graag wilt volgen.
De training bestaat uit 5 verschillende duiken die we verspreiden over twee dagen.

We doen in elk geval een navigatieduik met je, waarbij je leert met een kompas om te gaan onder water. Ook doen we een diepteduik, ergens tussen 18 en 30 meter, waarna je overal ter wereld tot 30 meter mag duiken. Bovendien doe je een nachtduik, waarbij je de verschillen in de onderwaterwereld kunt zien die er zijn: dag en nacht verschil!

Tenslotte kun je zelf kiezen uit een aantal opties: je kunt gaan voor een wrakduik, een 'search and recovery' duik, waarbij je leert objecten op te sporen op de zeebodem; je kunt kiezen voor een fotografie duik waarbij we je de eerste bijzonderheden leren over het foto's maken onder water. En zo is er nog een aantal duiken waar jij je keuze uit kunt maken.

Vraag aan

Specialties

Wil je na je Open Water Advanced doorgaan met een specialty? Dat is een prima idee, want je vergroot je ervaring en kunt je specialiseren in een bepaald thema. Voor een specialty ontvang je een aparte aantekening bij je brevet. In de regel neemt een specialty twee dagen in beslag en omvat 4 duiken. De volgende specialties kun je kiezen:

  • PADI oxygen provider (goed te combineren met EFR en/of Rescue Diver)
  • Enriched Air Diver (Nitrox)
  • Underwater Navigator
  • Search and Recovery
  • Deep Diver (waarbij je wordt gebrevetteerd tot een diepte van 40 meter)
  • Night Diver
  • Wreck Diver (waarbij je tijdens de laatste duik zelfs IN een wrak duikt)
  • Underwater Photographer
  • Peak Performance Buoyancy (waarbij je je neutraal drijfvermogen leert perfectioneren)
  • Project Aware (bij deze specialty wordt er niet gedoken maar doe je kennis op over de onderwaterwereld, de vissen, koralen, en hoe ze te beschermen).

Vraag aan

Scuba review

Heb je ooit je brevet gehaald maar al heel lang niet gedoken? Of vind je het prettig om weer even te worden opgefrist in alle kennis en vaardigheden die bij het duiken komen kijken? In een dagdeel lopen we met jou alle belangrijke punten door tijdens een sessie in het zwembad, waarna je er weer helemaal klaar voor bent!

Vraag aan

EFR (Emergency First Responder)

Deze training, die een dag duurt, heb je nodig als je rescue diver wilt worden. Maar daarnaast is het een zinvolle training als je graag anderen wilt helpen en wilt weten hoe te handelen bij allerlei ongevallen. We richten ons vooral op de scenario's rondom de watersport.

Zo leer je de basic life support handelingen (BLS), namelijk reanimeren en beademen; voorkomen van en omgaan met shock, en het behandelen van verwondingen. Het is een praktische training waarbij we je vooral veel laten oefenen. Aan het eind van de dag ben je een Emergency First Responder!


Vraag aan

Rescue diver

De training tot rescue diver duurt 3 tot 4 dagen. Ervaring leert dat het zelfvertrouwen van duikers enorm toeneemt, omdat je leert met verschillende scenario's om te gaan en snel situaties in te schatten. Een rescue diver is niet meer alleen met zichzelf bezig, maar heeft de focus ook op andere duikers om zich heen en anticipeert op omstandigheden zodat ongelukken worden voorkomen.

Zo leer je stress herkennen bij andere duikers en je leert hoe daarmee om te gaan, je leert hoe te handelen in noodgevallen en we laten je oefenen met duikers die in paniek raken of zelfs duikers die bewusteloos zijn. Na een eerste dagdeel in het zwembad oefen je een aantal scenario's in zee, op en rondom een boot en onder water.

Om deel te nemen aan deze training dien je een EFR diploma te hebben dat in de afgelopen twee jaar is behaald. Als je dat niet hebt dan integreren we de EFR cursus in je rescue diver opleiding, die daardoor een dag langer duurt.

Vraag aan

Divemaster


Overweeg je om van duiken je baan te maken? Of wil je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen binnen de duiksport? Dan kun je ervoor kiezen in 4 tot 6 weken opgeleid te worden tot divemaster.

Als divemaster begeleid je minder ervaren duikers, assisteer je bij duikopleidingen en word je een vraagbaak voor alle duikers om je heen. In 4 tot 6 weken doe je ervaring op, volg je een aantal workshops en stomen we je klaar tot divemaster. Eenmaal divemaster geworden, ben je een PADI professional en kun jij je salaris gaan verdienen in de duikwereld!

Vraag aan